måndag 11 februari 2013

NEZ Pro Drift Championship

Liksom 2011 var jag i höstas över till Lettland och Riga för att bevaka Nordeuropas största driftingtävling, NEZ Pro Drift Championship för tidningen Street & Strip Magazine. Ett reportage som gick i deras förra nummer.

Något som märktes av denna gången var hur pass mycket driftingen som motorsport gått framåt det senaste året, inte minst i Sverige. Tio svenska förare kom till start bland de 65 anmälda förarna och efter en helg med blandad väderlek,  Guiness världsrekord, mycket tät och bra drifting och ett stort publikstöd stod till sist en svensk förare i finalkörningen, Johan Halvarsson i sin gröna Nissan S15. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan Johan fick nöja sig med en andra plats vilket han också var otroligt nöjd över. Series stora segrare efter två deltävlingar visade sig även han vara svensk och kan nu mer titulera sig som Nordeuropas bästa förare, Daniel Björk i sin gula modifierade VW Golf.

Till sommaren kommer NEZ att köra en av deltävlingarna i Sverige. En av många större driftingtävlingar som kommer att genomföras i landet så har ni inte upplevt Sveriges snabbast växande motorsport ännu tycker jag att ni ska passa på att göra det då. Jag kan till och med lova att ni inte kommer att bli besvikna.











Inga kommentarer: