tisdag 2 augusti 2011

Axplock #1

Ett litet första axplock från veckorna som har gått på HT:

Inledde dagen i juli med att strosa runt på stranden och plåta personer som badade i havet. Solen stod högt och fick svettas att rinna längs ryggen där min kamerarygga satt tajt klistrad. Väl tillbaka på readktionen får vi ett samtal om att det är en decimeter med snö/hagel i en mindre ort utanför staden. Kikar ut och ser hur haglet slår hårt mot biltaket och skyndar oss iväg. Den vanligtvis svarta asfalten på E4:an var plötsligt vit och längs vägen stod motorcyklister som frågetecken. Inne i den lilla orten skrapade det vita lgret i under bilen när vi åkte längs vägarna och drivorna låg snabbt höga. Inte vad jag hade förväntat mig mitt i varma juli.


Till förra veckans måndagsporträtt träffade vi den unga sångerskan Therese Crosson som var aktuell som stipendiemottagare.



Vi tog oss även tillbaka i tiden och hamnade på en medeltidsdag som bjöd på bågskytte, väpnarskola och fäktning för både ung som gammal.


Sedan avslutade vi den helgen med att åka på en mattutställning. I ett skogsbryn intill ett väldigt fint och mysigt café hängde flera mattor och svajade i vinden, väldigt annorlunda ställe att ställa ut på kan tyckas. Men idérikt!

Inga kommentarer: